Obama neće podržati kandidaturu Hilari Klinton

Američka državna sekretarka Hilari Klinton tokom intervjua za CBS nije odbacila ideju da se kandiduje
3 komentar(a)
Hilari Klinton, Barak Obama, Foto: Beta/AP
Hilari Klinton, Barak Obama, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.01.2013. 17:42h

Američki predsjednik Barak Obama neće podržati nijednog kandidata tokom borbe u njegovoj Demokratskoj partiji za predsjedničku nominaciju na narednim izborima, izjavio je Tomas MekLarti, nekadašnji savjetnik Bila Klintona.

Obama i Klintonova imali su žestok politički duel tokom borbe za predsjedničku nominaciju 2008. godine

On je rekao da smatra da će Obama biti neopredijeljen kada se bude došlo do stranačke borbe za buduću predsjedničku nominaciju. Iako su prošlogodišnji izbori tek završeni, pitanje budućeg kandidata demokrata, pošto je ovo drugi i posljednji Obamin mandat, pojavilo se u medijima nakon spekulacija da bi odlazeća državna sekretarka Hilari Klinton mogla da se kandiduje.

"Ne mogu da govorim u ime predsjednika, ali smatram da će on ostati neutralan po tom pitanju", ocijenio je MekLarti za CNN.

Američka državna sekretarka Hilari Klinton tokom intervjua za CBS nije odbacila ideju da se kandiduje na predsjedničkim izborima za četiri godine, rekavši da ne može sada da predviđa šta će se događati u budućnosti.

Slučaj Tuzla

Obama i Klintonova, iako su posljednje četiri godine blisko sarađivali sa mjesta predsjednika i državne sekretarke, pred izbore 2008. godine imali su žestok politički duel tokom borbe za predsjedničku nominaciju kod demokrata.

Ostao je upamćen detalj, koji pokazuje koliko su dvije strane bile oštre jedna prema drugoj, kada je Hilari Klinton tokom kampanje ispričala da je sredinom devedesetih doputovala sa tada 15-godišnjom ćerkom Čelzi u posjetu Tuzli i da je na aerodromu zbog prijetnje od srpskih snajperista morala da trči do zgrade da nađe sklonište.

Tada je Obamin tim pronašao snimak na kome se vidi da nije bilo nikakve prijetnje snajperista i da je čak na pisti bio organozovan svečani doček.

Klintonova je nakon toga rekla da je od premora u kampanji verovatno pomiješala posjete.

Bonus video: