Vlasnik Fejsbuka ulazi u politiku, podržava republikance

Portparolka Fejsbuka Sara Fajnberg izjavila je da se Zakerberg upoznao sa guverenerom Kristijem prije dvije godine
0 komentar(a)
Mark Zukerberg, Foto: Rojters
Mark Zukerberg, Foto: Rojters
Ažurirano: 25.01.2013. 08:51h

Vlasnik društvene mreže Fejsbuk, Mark Zakerberg, odlučio je da uđe u političke vode i sljedećeg mjeseca će organizovati donatorsku večeru za Krisa Kristija, republikanskog guvernera Nju Džersija i potencijalnog predsjedničkog kandidata na izborima 2016. godine.

Prošle godine je predsjednica kompanije Hjulit Pakard, Meg Vitman organizovala donatorsku večeru za republikanskog predsjedničkog kandidata

Večera će biti organizovana 13. februara u Zakerbergovoj kući u Kaliforniji, a svi koji žele da prisustvuju moraće da plate po 3.800 dolara po osobi.

Vlasnik Fejsbuka do sada nije dao političku podršku ni demokratama ni republikancima, sem što se dva puta sastao sa predsjednikom SAD Barakom Obamom, kada je on bio u posjeti Silicijumskoj dolini.

Portparolka Fejsbuka Sara Fajnberg izjavila je da se Zakerberg upoznao sa guverenerom Kristijem prije dvije godine, kada je dao donaciju od 100 miliona dolara za škole u gradu Njuark u Nju Džersiju, koji godinama ima problema sa školskim sistemom.

Prošle godine je predsjednica kompanije Hjulit Pakard, Meg Vitman organizovala donatorsku večeru za republikanskog predsjedničkog kandidata Mita Romnija.

Bonus video: