Kina: Uhapšeni iznuđivači snimcima seksualnih odnosa

Skandal je izbio pošto su se snimci seksualnih odnosa zvaničnika pojavili na internetu, a izvori iz Vlade navode da je smijenjeno najmanje 10 snimljenih funkcionera
0 komentar(a)
seks, Foto: Guliver/Getty images
seks, Foto: Guliver/Getty images
Ažurirano: 24.01.2013. 18:02h

Kineska policija razbila je u gradu Čungkingu krimunalnu bandu koja je koristila tajno snimljene snimke seksualnih odnosa za ucjenu zvaničnika, saopštile su danas lokalne vlasti.

Skandal je izbio prošle godine pošto su se snimci seksualnih odnosa zvaničnika pojavili na internetu, a izvori iz Vlade navode da je smijenjeno najmanje 10 snimljenih funkcionera.

Među tim funkcionerima su zvaničnici okružnog nivoa vlasti ili ogranaka Komunističke partije, kao i rukovodioci državnih firmi.

Snimak jednog zvaničnika za koga je kasnije potvrđeno da je sekretar Komunističke parije u okrugu Beibei u Čungkingu, bio je novembru veoma gledan na internetu, a on je otpušten nekoliko dana poslije istrage.

Lokalne vlasti u Čungkingu, jednom od većih kineskih gradova, navode da su članovi bande unajmljivali žene za zavođenje zvaničnika, da bi poslije snimali seksualne odnose, a snimke kasnije koristili za iznudu.

Bonus video: