Njujorška policija u rancu 7-godišnjaka pronašla oružje

Policija je u rancu ovog učenika drugog razreda takođe pronašla jedan šaržer municije i jedan signalni pištolj
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.01.2013. 08:40h

U jednoj njujorškoj osnovnoj školi juče je pronađen pištolj u rancu jednog 7-godišnjaka zbog čega je nakratko prekinuta nastava usljed sve veće zabrinutosti zbog oružanog nasilja u američkim školama, naveli su zvaničnici.

Portparol njujorške policije Džon Grimpel kazao je da vlasti istražuju kako je prazni pištolj kalibra .22 završio u rancu djeteta. Policija je u rancu ovog učenika drugog razreda takođe pronašla jedan šaržer municije i jedan signalni pištolj, kazao je Grimpel.

Zbog ovog incidenta, osnovna škola koja se nalazi u Kvinsu bila je zatvorena jedan sat.

Sjedinjene Države je prošle godine šokirao niz oružanih napada na javnim mjestima, a najkrvaviji se dogodio u osnovnoj školi Sendi Huk u Njutaunu, država Konektikat, u decembru kada je stradalo 26 osoba, od kojih 20 djece.

Po hljeb, mlijeko i novi pištolj >>>

Američki predsjednik Barak Obama u srijedu je pokrenuo najveću inicijativu za kontrolu naoružanja posljednjih decenija, tražeći od Kongresa da podrži zabranu prodaje jurišnog automatskog oružja privatnim licima u SAD-u, kao i obaveznu provjeru svih osoba koje kupuju ostalo oružje, kako bi spriječio masovna ubistva poput masakra u Njutaunu.

Bonus video: