zasad 87 poginulih

Sirija: Broj žrtava dvije eksplozije na Univerzitetu u Alepu raste

Učinjena šteta ne izgleda srazmjerna raketama za koje je poznato da ih posjeduju pobunjenici
1 komentar(a)
Ažurirano: 16.01.2013. 12:31h

Broj poginulih u dvije eksplozije na univerzitetskom kampusu u Alepu danas je dostigao 87, saopštili su sirijski aktivisti za ljudska prava.

Sirijski opservatorijum za ljudska prava je saopštio da bi se broj ubijenih u jučerašnjim eksplozijama na Univerzitetu u Alepu mogao povećati zato što su ljekari sakupili neidentifikovane komade tijela i zato što su pojedini među ranjenima, kojih ima više od 150, u kritičnom stanju.

Još nije jasno kako je došlo do eksplozija u kamupusu koje su izbile za vrijeme ispita, a opozicija i vlada optužile su jedna drugu.

Državna televizija prenijela je da su "teroristi" ispalili rakete na univerzitetski kampus, dok aktivisti kažu da su projektile ispalili avioni sirijske ratne avijacije.

Učinjena šteta ne izgleda srazmjerna raketama za koje je poznato da ih posjeduju pobunjenici.

Ambasador Sirije u UN Dža'afari rekao je na jučerašnjem sastanku Savjeta bezbjednosti o terorizmu da je "kukavički teroristički napad bio usmjeren na studente Univerziteta u Alepu", dok su polagali ispit.

On je rekao da je ubijeno 82 studenta i ranjeno 152.

Pobunjeničke snage su u posljednjim mjesecima znatno napredovale na sjeveru zemlje i zauzele najveći dio Alepa, zbog čega je taj grad bio meta brojnih vazdušnih i bombaških napada.

Univerzitetski kampus nalazi se u oblasti pod vladinom kontrolom.

Prema podacima UN, najmanje 60.000 ljudi ubijeno je u Siriji od početka sukoba u Siriji sredinom marta 2011.

Galerija

Preporučujemo za Vas