"Džoker" iz Kolorada u noći napada pozirao nasmijan sa pištoljem

Holmsova odbrana je prethodno na preliminarnoj raspravi, koja je trajala tri dana, odbila da iznese dokaze i pozove svjedoke
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.01.2013. 10:45h

Džejms Holms, osumnjičen da je u masakru u bioskopu u Aurori ubio 12 i ranio 58 ljudi, biće izveden pred sud, odlučeno je u Denveru nakon pretresa.

Sudija Vilijam Silvester kasno sinoć je donio odluku da Holmsu (25) treba da se sudi, istakavši da dokazi iznijeti tokom preliminarne rasprave navode na zaključak da postoji osnovana sumnja da je počinio žlocine.

Optužnica sadrži 166 tačaka, uključujući ubistvo prvog stepena sa predumišljajem, ubistvo prvog stepena sa "ekstremnom ravnodušnošću", kao i pokušaj ubistva, prenosi AP.

Sudija iz Kolorada je, takodje, donio odluku da Holms treba da bude i dalje pritvoren bez mogućnosti da bude pušten uz kauciju.

Holmsova odbrana je prethodno na preliminarnoj raspravi, koja je trajala tri dana, odbila da iznese dokaze i pozove svjedoke.

Holms nakon što je uhapšen

Na sudskoj raspravi policija je predstavila fotografije koje je Holms načinio mobilnim telefonom u noći kada je izveo napad, pozirajući sa pištoljem, nasmijan.

Pokazane su i fotografije bioskopske sale, koje je Holms načinio mjesec dana prije napada koji je izveo 20. jula 2012. u gradu Aurora, na ponoćnoj premijeri filma "Uspon mračnog viteza".

U ovom napadu Holms je na licu mjesta ubio 10 ljudi, dvije osobe su preminule u bolnici, a ranjeno je 58 ljudi.

Holms, koji je kosu ofarbao u crveno, na saslušanju u policiji nakon hapšenja rekao je da je on Džoker, negativac iz filma o Betmenu.

Stručnjaci smatraju da se Holmsovi advokati pripremaju da odbranu zasnuju na tome da njihov klijent nije odgovoran za svoje postupke zbog mentalnih problema.

Odbrana je nagovijestila da namjerava da pozove dva svjedoka koji će govoriti o mentalnom stanju njihovog klijenta.

Galerija

Bonus video: