Snijeg prekrio Jerusalim

Četvoro ljudi umrlo je u sniježnoj oluji u Libanu, a najveća sniježna oluja u posljednje dvije decenije blokirala je danas Jerusalim i sjever Izraela koji se graniči sa Libanom
56 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 10.01.2013. 13:47h

Snežna oluja i jaka kiša zahvatila je Liban usmrtivši četvoro ljudi, javio je BBC. Vlasti su podigli nivo uzbune na najviši nivo, saopštivši da je zemlja suočena sa najgorom vremenskom nepogodom za poslednjih deset godina.

Jerusalim je od jutros pod snijegom zbog "nevremena decenije". Nezapamćena sniježna oluja onemogućila je danas javni transport, zatvorila škole i blokirala puteve u Jerusalimu i na sjeveru Izraela koji se graniči sa Libanom.

Na građane je apelovano preko vojnog radija da ostanu kod kuće i da se drže podalje od ulica.

U Zapadnoj Obali su od utorka uveče u nevremenu poginula četiri Palestinca, u gradu Tulkaremu dvije žene, u Dženinu je poginulo još dvoje ljudi.

Mnogi putevi, među kojima i glavni, koji povezuje Jerusalim i Tel Aviv danas su zatvoreni zbog snijega.

Po prognozi izraelskog Hidrometeorološkog zavoda, snijeg neće prestati da pada do danas poslije podne.

Lokalne izraelske vlasti su građanima savjetovale da ne koriste automobile, da se ne bi zaglavili u snijegu, i zbog eventualnih klizavica.

U Jerusalimu i njegovim predgrađima, kao i na Zapadnoj Obali škole ni danas ne rade, a u 20.000 kuća u Jerusalimu i Tel Avivu nema struje.

"Nevrijeme decenije" uzrokovalo je i velike finansijske gubitke, a restorani i prodavnice zabeležili su veliki pad prodaje.

Ovakav snijeg u Jerusalimu nije padao od 1992. Deset do 15 centimetara snijega već je napadalo u centru grada, a još više u okolini.

Galerija

Bonus video: