Baka spasila petoro unučića od požara držeći ih iznad vode

Majka petoro djece, Boni Voker je na internetu vidjela fotografije njeno petoro djece i roditelja zbijenih u vodi ispod keja dok oko njih bijesni požar
5 komentar(a)
Ažurirano: 09.01.2013. 15:13h

Tami i Tim Holms iz Danelija na Tasmaniji čuvali su unuke Matildu (11), Lijama (9), Kejleba (6), Ester (4) i Šarlotu (1), dok su im mama i tata bili odsutni. Imali su tu nesreću da njihov dom, kao i mnoge okolo zahvati jedan od požara koji danima bukte širom Australije, zbog čega su na hiljade ljudi napustile svoje domove.

Majka petoro djece, Boni Voker je na internetu vidjela fotografije njeno petoro djece i roditelja zbijenih u vodi ispod keja dok oko njih bijesni požar, i pomislila da će ih zauvijek izgubiti.

“Znala sam da će biti veoma teško održati troje djece neplivača iznad površine vode”, izjavila je kasnije Boni, koja je u vrijeme požara bila na sahrani u drugom gradu u Australiji.

Ali, zahvaljujući pribranosti i hrabrosti bake i deke, svi članovi porodice ostali su živi.

U katastrofalnim uslovima našli su se članovi porodica Voker i Holms. Kada je požar zahvatio njihovu kuću, baka Tami i njenih petoro unuka sklonili su se ispod pristaništa, gdje su proveli su dva i po sata.

Za to vrijeme, deka Tim Holms pokušavao je da spasi kuću, ali vidjevši da ni vatrogasci sa šmrkovima ne uspijevaju da zaustave požar, potrčao je prema pristaništu, ispod koga su se tiskali Tami i petoro unuka.

"Požar se brzo širio i proizveo je oblak dima, pepela i otpada i u nedostatku kiseonika jedva smo disali" rekao je Tim.

Uprkos opasnosti, on je izašao iz vode i dovukao mali čamac, kojim je Tami i petoro mališana prevezao na sigurno.

"Molila sam se kao nikada u životu i mislim da su mi molitve uslišene" izjavila je Boni poslije ponovnog susreta sa porodicom.

Galerija

Bonus video: