Netanjahu: Izrael će podići ogradu na granici sa Sirijom

Izraelski premijer je ocijenio da je sirijski režim "nestabilan", a jevrejska država je zabrinuta i zbog hemijskog oružja režima iz Damaska
3 komentar(a)
Izraelski zid, Foto: EPA
Izraelski zid, Foto: EPA
Ažurirano: 06.01.2013. 15:38h

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu rekao je danas da će podići ojačanu ogradu na granici sa Sirijom, kako bi se jevrejska država zaštitila od radikalnih islamističkih snaga koje su, prema njegovim riječima, preuzele kontrolu nad graničnom oblašću između dvije zemlje.

Netanjahu je na redovnom nedjeljnom sastanku vlade naveo da je Izraelu potrebna "barijera", kao što je granične ograde sa Egiptom, koja je, kako je dodao, zaustavila talas afričkih imigranata.

Izraelski premijer je ocijenio da je sirijski režim "nestabilan", a jevrejska država je zabrinuta i zbog hemijskog oružja režima iz Damaska.

Netanjahu je poručio da je preko granice "sirijska vojska otišla, a na njeno mjesto su ušle snage globalnog džihada". Globalni džihad je termin koji Izrael koristi za snage koje su povezane sa Al Kaidom.

Izrael se od početka sukoba u Siriji, koji traju od marta 2011, držao po strani, mada je nekoliko sirijskih projektila palo na Golansku visoravan, koju kontroliše jevrejska država.

Bonus video: