Otac silovane Indijske otkrio njeno ime: Umrla je braneći se, ponosan sam na nju

Otac stradale djevojke želi da se objavi njeno ime, jer će tako dati snagu drugim žrtvama seksualnih napada
0 komentar(a)
Indija, silovanje, Foto: Beta/AP
Indija, silovanje, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 06.01.2013. 09:14h

Na saslušanju na okružnom sudu u Nju Delhiju saopšteni su rezultati testova DNK koji su povezali petoricu muškaraca sa grupnim silovanjem i ubistvom 23-godišnje studentkinje prošlog mjeseca koje je izazvalo gnjev indijske javnosti.

Otac stradale djevojke želi da se objavi njeno ime, jer će tako, smatra on, dati snagu drugim žrtvama seksualnih napada.

Agencija Rojters je saopštila da neće objaviti ime djevojke jer su tako tražile indijske vlasti. Britanski list Pipl, koji je objavio tu informaciju na svojoj internet stranici u nedjeljnom izdanju, navodi da se otac zove Badri Sing Pandej, a kćerka Džijoti Sing Pandej.

"Želimo da cijeli svijet zna njeno ime. Ona nije uradila ništa loše. Umrla je braneći se", izjavio je njezin otac. "Ponosan sam na nju", dodao je on.

Petorica muškaraca starosti 19 do 35 godina, među kojima je i vozač autobusa, optuženi su za silovanje, otmicu i ubistvo, a ako budu proglašeni krivima, mogli bi biti osuđeni i na smrtnu kaznu. Otac žrtve je tražio da silovatelji budu obješeni.

Bonus video: