Sirija: Vojska granatirala hrišćansku četvrt Damaska

Iako je dnevni list blizak vlasti "Al-Vatan" juče tvrdio da je južni pojas Damaska "oslobođen", žestoki sukobi su vođeni tokom noći u kojima su poginula 4 pobunjenika
62 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.01.2013. 11:58h

Sirijski opservatorijum za ljudska prava (SOHR) je izvijestio da je danas granatirana hrišćanska četvrt prijestonice Sirije - Damaska, a autobomba je eksplodirala u sjevernom dijelu grada.

U Damasku su tokom noći odzvanjali pucnjevi blizu vojnog aerodroma Maze, nedaleko jugozapadnog predgrađa gdje je juče napredovala vojska sirijskog režima.

Iako je dnevni list blizak vlasti "Al-Vatan" juče tvrdio da je južni pojas Damaska "oslobođen", žestoki sukobi su vođeni tokom noći u kojima su poginula četiri pobunjenika.

Na istoku zemlje su pobunjenici napali vojnu zgradu u Deir Ezoru, dodaje SOHR koji navodi da je u sukobima bilo mrtvih i ranjenih u redovima vojske, a pobunjenici su zarobili nekoliko vojnika.

Nevladini aktivisti su zabilježili i bombardovanja u području grada Alepa.

Juče je u Siriji poginulo 130 ljudi, među kojima 58 civila, 37 pobunjenika i 35 vojnika, precizira SOHR. Njih 60 je izgubilo živote u Damasku i okolini.

UN navodi da je u 21 mjesec sukoba u Siriji poginulo više od 60.000 ljudi.

Galerija

Bonus video: