Omaž žrtvi silovanja: 600 indijskih gitarista zajedno odsviralo "Imagine"

"Ovim gestom želimo pokazati da smo na strani porodice žrtve u trenutku neopisive tuge"
68 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 04.01.2013. 10:43h

Oko 600 indijskih gitarista odalo je počast studentkinji koja je umrla od posljedica brutalnog grupnog silovanja i prebijanja u autobusu u Nju Delhiju, svirajući zajedno pjesmu Džona Lenona "Imagine".

Gitaristi su se okupili juče na muzičkom festivalu u gradu Darđilingu, nepune tri nedjelje nakon teškog napada na 23-godišnju studentkinju.

Zasvirali su legendarnu "Imagine" zbog širenja "nade i mira" nakon slučaja koji je duboko potresao zemlju.

"Izabrali smo ovu pjesmu jer govori o nadi, miru i obećanjima", objasnio je Sonam Butija, jedan od organizatora festivala u Darđilingu

"Izabrali smo ovu pjesmu jer govori o nadi, miru i obećanjima", objasnio je Sonam Butija, jedan od organizatora festivala u Darđilingu.

"Ovim gestom želimo pokazati da smo na strani porodice žrtve u trenutku neopisive tuge", kazao je on.

Petorica muškaraca su juče optužena za silovanje i ubistvo indijske studentkinje u slučaju koji je razbjesnio Indiju zbog nesposobnosti vlade da spriječi nasilje nad ženama.

Napad na 23-godišnju studentkinju i njenog prijatelja izazvao je prteste u blizini sjedišta vlade u Nju Delhiju i nacionalnu debatu o seksualnim zločinima. U Indiji se u prosjeku svakih 20 minuta prijavi silovanje.

Petorica muškaraca optužena su za napad na djevojku u autobusu u Nju Delhiju. Ona je 16. decembra bila brutalno pretučena i sat vremena silovana, nakon čega je izbačena iz autobusa.

Nakon nekoliko operacija u Nju Delhiju 26. decembra je prebačena na liječenje u Singapur, ali je ljekari nisu uspjeli spasiti. Bolnica je u subotu objavila da su nesrećnoj djevojci otkazali organi zbog teških povreda mozga.

Galerija

Bonus video: