Supruga Benjamina Netanjahua optužena za pronevjeru

Izraelska policija ranije je predložila da se podigne optužnica protiv Benjamina Netanijahua u dva odvojena slučaja korupcije
62 pregleda 0 komentar(a)
Sara Netanjahu, Foto: Beta/AP
Sara Netanjahu, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.06.2018. 11:54h

Supruga izraelskog premijera Benjamina Netanjahua Sara optužena je za pronevjeru državnih sredstava, saopštilo je izraelsko Ministarstvo pravde.

Sara Netanjahu osumnjičena je za zloupotrebu oko 100.000 dolara iz zvaničnih fondova za usluge keteringa u rezidenciji premijera u Jerusalimu, navodi se u saopštenju.

Izraelska policija ranije je predložila da se podigne optužnica protiv Benjamina Netanijahua u dva odvojena slučaja korupcije, dok je on negirao da je bilo šta pogrešno uradio odbacivši optužbe kao "medijski lov na vještice".

Premijera Netanjahua policija je 12. juna ispitala u vezi sa slučajem kupovine njemačkih podmornica vrednih dvije milijarde dolara, a to je, kako su tada saopštili njegovi najbliži saradnici, bilo prvi put da je Netanjahu ispitan u ovom slučaju.

Očekivalo se da će Netanjahu tog dana biti ispitan i u slučaju o gigantu za telekomunikacije "Bezeku", međutim, policija je saopštila da on nije ispitan u vezi s tim slučajem.

Bonus video: