KRIVI MUSLIMANE

Gurnula čovjeka pod voz zato što je Indijac: Uradila sam to jer je kul

Erika Menendez (31) optužena je u subotu uveče za ubistvo kao zločin iz mržnje
11 komentar(a)
Erika Menendez, Foto: Beta/AP
Erika Menendez, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 31.12.2012. 15:48h

Amerikanka optužena da je prije četiri dana gurnula čoveka pod voz na stanici metroa kazala je policiji da je to učinila zato što je "mislila da bi to bilo kul".

Ona je rekla da je to učinila pošto krivi muslimane za terorističke napade 11. septembra.

Erika Menendez (31) optužena je u subotu uveče za ubistvo kao zločin iz mržnje, pošto je policiji rekla da je spontano gurnula Sunanda Sena.

Žena se na ročištu u sudu u Kvinsu toliko smijala da je sudija Gia Moris naložila njenom advokatu da je smiri. Advokat Ditrih Eperson kazao je da se Erika Menendez isto tako ponašala kada je s njom razgovarao nasamo, kao i da njegova klijentkinja ne misli da je suđenje smiješno.

Nakon čitanja optužnice, sudija je odlučila da će žena ostati u pritvoru uz kauciju, kao i da će proći mentalni pregled. Naredno ročište zakazano je za 14. januar.

Tužilaštvo je saopštilo da je Erika Menendez gurnula pod voz 46-godišnjeg imigranta iz Indije jer krivi "muslimane, hinduse i Egipćane" za terorističke napade od 11. septembra 2001.

"Gurnula sam muslimana pod voz, jer mrzim hinduse i muslimane. Još od 2001. godine kada su srušili kule bliznakinje, borim se protiv njih", rekla je Menendezova policiji.

Ukoliko bude osuđena, prijeti joj kazna od 25 godina zatvora do doživotne robije.

Preporučujemo za Vas