Švajcarske vlasti zamrzle Mubarakov novac

Prema pisanju lista "Maten dimanš", novčana sredstva su na račune u švajcarskoj banci "Kredi Svis" uplaćena 2005. godine
0 komentar(a)
Hosni Mubarak, Foto: Rojters
Hosni Mubarak, Foto: Rojters
Ažurirano: 30.12.2012. 17:36h

Švajcarske vlasti zamrzle su danas 300 miliona dolara na bankarskim računima koji pripadaju sinovima svrgnutog egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka.

Zamrznuta sredstva pripadaju Ali i Gamalu Mubaraku, koji se sada nalaze u jednom egipatskom zatvoru zbog optužbi da su se, kao sinovi predsjednika, domogli vila, luksuznih automobila i udijela u ključnim kompanijama u državi.

Prema pisanju lista "Maten dimanš", novčana sredstva su na račune u švajcarskoj banci "Kredi Svis" uplaćena 2005. godine, prenijela je agencija Frans pres.

Predstavnik "Kredi Svis" odbio je da komentariše ovaj slučaj, pozivajući se na propise banke o tajnosti podataka.

List piše da su zamrznuta sredstva egipatskih državljana i u švajcarskom ogranku francuske banke "BNP Pariba" (BNP Paribas).

Švajcarska je otvorila istragu koja se odnosi na 14 osoba bliskih Mubarakovom režimu zbog korupcije i sumnji da su pronevjerili državna sredstva.

Ranije ovog mjeseca, švajcarske vlasti su odbile da svojim egipatskim kolegama dostave do sada prikupljene informacije navodeći kao razlog stanje u kome se nalaze institucije u Egiptu.

Bonus video: