Talibani ubili policajce na spavanju

U napadu pobunjenika na policijski punkt na jugu Avganistana jutros su ubijena četiri policajca, a dva su ranjena. Vlasti saopštile da je napad izveden uz pomoć ekstremiste koji se ranije infiltrirao u policiju
0 komentar(a)
Avganistan, policija, Foto: AP
Avganistan, policija, Foto: AP
Ažurirano: 27.12.2012. 11:21h

Napadači su pred zoru otvorili vatru na punkt u okrugu Trin Kot, zabačenoj oblasti u provinciji Uruzgan, i ubili policajce na spavanju.

Portparol policije Farid Ahmad rekao je AFP-u da je jedan policajac pobjegao s pobunjenicima i da je on bio jedan od talibana koji se infiltirao u policijske redove.

"Imao je veze s talibanima i pomogao im je da napadnu punkt. Pozvao ih je da napadnu dok su drugi policajci spavali", rekao je Ahmad.

I provincijske vlasti su saopštile da je napad izveden uz pomoć "insajdera", kao i da je jedan od napadača ranjen tokom napada nakon čega je uhapšen.

Ovakvi napadi izazivaju najveću zabrinutost za NATO snage razmještene u Avganistanu, a talibani tvrde da nije riječ o ubačenim "elementima", već o osobama koje ih podržavaju u borbi protiv domaćih i stranih snaga bezbjednsoti.

Vlasti i NATO navode da su mnogi od njih prišli talibanima iz ličnih razloga. U ponedjeljak je pripadnica avganistanske policije ubila američkog savjetnika u sjedištu policije u Kabulu, a vlasti su kasnije saopštile da je riječ o mentalno oboljeloj osobi.

Bonus video: