Ubio se komandant američkih specijalnih snaga

Prajs je bio u službi kao pomorski oficir od 1993. godine. U Avganistanu je obučavao avganistanske policajce metodama borbe sa Talibanima
1 komentar(a)
Ažurirano: 24.12.2012. 12:45h

Komandant američkkih specijalnih jedinica „Morske foke“ ubio se u Avganistanu, izjavio je novinarima anonimni izvor u Pentagonu. Vojna uprava potvrdila je smrt Džoba Prajsa (42).

Izvor je izjavio da su Prajsovo tijelo pronašle njegove kolege 22. decembra, prenosi Glas Rusije.

Ustanovljena je rana od vatrenog oružja, koja je i bila uzrok smrti. Nadležni, međutim, odbijaju da komentarišu događaj, pozivajući se na nastavak istrage.

Prajs je bio u službi kao pomorski oficir od 1993. godine. U Avganistanu je obučavao avganistanske policajce metodama borbe sa Talibanima.

Insajderski napad u Kabulu?

Avganistanska policajka ubila je danas američkog savjetnika u policijskoj stanici u Kabulu, saopštila je avganistanska policija.

Istraga, koja je u toku, treba da utvrdi da li je do ubistva došlo s namjerom ili slučajno, prenijele su zapadne agencije.

Šef istražnog odjelenja policije Mohamed Zahir opisao je incident kao "insajderski napad", odnosno napad u kome avganistanske snage bezbjednosti okreću oružje protiv zapadnih koalicionih snaga sa kojima bi trebalo da sarađuju.

Ovo je prvi put da je žena, pripadnica avganistanskih snaga bezbjednosti, ubila pripadnika zapadnih koalicionih trupa u takvom insajderskom napadu.

Avganistanski vojnici ili policajci ubili su najmanje 53 koaliciona vojnika ove godine.

NATO snage su ubrzale napore da obuče avganistanske snage bezbjednosti prije povlačenja iz Avganistana, planiranog do kraja 2014. godine.

Galerija

Bonus video: