Marija Gabrijela Čaves: Moj otac je dobro, dosta je laži

Marija, drugo od četvoro Čavesove dece, nalazi se u Havani sa svojim ocem, koji se tamo oporavlja od operacije kancera
0 komentar(a)
Ugo Čaves, Foto: En.rian.ru
Ugo Čaves, Foto: En.rian.ru
Ažurirano: 23.12.2012. 17:49h

Jedna od ćerki predsjednika Venecuele Uga Čavesa, negirala je danas "laži" o zdravstvenom stanju svog oca, pošto su se u javosti proširile glasine da je, od raka oboljeli venecuelanski lider, preminuo.

Čaves bi trebalo 10. januara i zvanično da preuzme treći predsjednički mandat

"Poštujte porodicu, a naročito poštujte moj narod. Dosta je laži! Mi smo uz oca. Koji živi, bori se, oporavlja se. Uz Božju pomoć", napisala je na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter Marija Gabrijela Čaves.

Marija, drugo od četvoro Čavesove dece, nalazi se u Havani sa svojim ocem, koji se tamo oporavlja od operacije kancera, prenio je AFP.

Četvrta operacija kancera

Glasine o navodnoj smrti 58-godišnjeg predsjednika pojavile su se pošto je on, početkom mjeseca, četvrti put otišao na operaciju kancera.

Prema posljednjim izvještajima Čavesovo stanje se popravlja, pošto mu je otklonjena respiratorna infekcija koju je dobio poslije operacije.

Lider Venecuele, koji je na vlasti od 1999, nikad nije saopštio od koje vrste kancera je obolio

Čaves bi trebalo 10. januara i zvanično da preuzme treći predsjednički mandat, pošto je pobijedio na izborima u oktobru.

On je u međuvremenu imenovao šefa diplomatije i potpredsjednika Nikolasa Madura da ga privremeno zamijeni u obavljanju državničkih obaveza.

Lider Venecuele, koji je na vlasti od 1999, nikad nije saopštio od koje vrste kancera je obolio, ali su mediji prenijeli da su mu ljekari na Kubi prošle godine uklonili tumor iz karlice.

Njegovi najbliži saradnici su ranije izjavili da je poslije najnovije operacije došlo do komplikacija, uključujući krvarenje, ali da se čini da je i ta komplikacija stavljena pod kontrolu.

Bonus video: