bijes motiv?

Lanza bio ljut na majku, planirala da ga smjesti u bolnicu

„Adam je očigledno bio uznemiren zbog ovoga. Mislio je da ona želi samo da ga se riješi"
6 komentar(a)
Ažurirano: 22.02.2019. 16:25h

Nensi Lanza, majka ubice 26 osoba u osnovnoj školi u Konektikatu, namjeravala je da pošalje sina u psihijatrijsku ustanovu kada je on počinio masakr, izjavio je za Foks njuz jedan porodični prijatelj.

Visoki policijski zvaničnik takođe je potvrdio da se kao mogući motiv istražuje bijes 20-godišnjeg Adama Lanze zbog majčine namjere.

„Iz onoga što mi je rečeno, Adam je znao da je majka od suda tražila da odredi nekog ko će se starati o njemu i da je planirala da ga smjesti u ustanovu,“ rekao je Džošua Flešmen (25), koji je odrastao nedaleko od mjesta na kojem se desila tragedija.

„Adam je očigledno bio uznemiren zbog ovoga. Mislio je da ona želi samo da ga se riješi. Koliko sam shvatio, bio je veoma ljut. Mislim da je to možda bio okidač.“

Nije jasno kada se Nensi Lanza obratila sudu jer su takva dokumenta zapečaćena, piše „Hafington post“ i dodaje da proces dobijanja prava da se odrasla osoba pošalje u psihijatrijsku ustanovu protiv njene volje traje dugo.

Američki mediji su takođe prenijeli riječi jednog neidentifikvanog prijatelja da je majka vodila Adama kod psihijatra ali da nije planirala da ga ostavi u bolnici.

Mladić je patio od Aspergerovog sindroma, jednog oblika autizma, i drugih mentalnih i emocionalnih problema.

Nensi je navodno godinama radila kao volonter sa djecom predškolskog uzrasta u školi „Sendi Huk“.

Flešmen je rekao da je „Adam vjerovao da ona više brine za drugu djecu nego za njega.“ Na dan masakra, Nensi je bila prva Adamova žrtva.

Bila je u dobrim odnosima da direktorom i psihologom škole, koje su među Adamovim žrtvama.

Mladić je navodno 2010. prekinuo komuniciju sa ocem Piterom.

Galerija