Krvavi pokušaj bjekstva iz zatvora u Meksiku

Dvananest zatvorenika i devet stražara poginulo tokom pokušaja bjekstva iz zatvora na sjeveru Meksika.
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.12.2012. 19:45h

Tokom pokušaja bjekstva iz zatvora na sjeveru Meksika poginulo je 12 zatvorenika i devet stražara, saopštili su zvaničnici te zemlje.

Lokalne vlasti saopštile su da je 12 zatvorenika i devet stražara ubijeno u razmjeni vatre tokom pokušaja masovnog bjekstva iz zatvora Sereso u gradu Gomez Palasios.

Zatvorske vlasti su saopštile da je veća grupa zatvorenika pokušala da pobjegne preko zida zatvora i da su otvorili vatru na čuvare koji su pokušali da ih zaustave.

U saopštenju se navodi da su zatvorenici otvorili vatru na čuvare u tornjevima i dvorištu zatvora prije nego što je vojska stigla i sa čuvarima uspostavila kontrolu nad zatvorom.

Masovna bjekstva iz zatvora su uobičajena pojava u Meksiku. U septembru je više od 120 zatvorenika pobjeglo iz zatvora u gradu Pjedras Negras, na granici sa SAD.

U posljednje dvije godine, 521 osuđenik je pobjegao iz 14 zatvora. Prema podacima Nacionalne komisije za ljudska prava, u istom periodu 352 ubistva su se dogodila u pritvorskim jedinicama.

Komisija vjeruje da 60 odsto meksičkih zatvora kontrolišu organizovane kriminalne grupe. U Meksiku, inače, ima 419 zatvora.

Galerija

Bonus video: