Časopis "Time" proglasio Obamu za ličnost godine

Predsjednik SAD Barak Obama proglašen je za ličnost godine 2012. u izboru američkog časopisa Tajm, koji mu je to priznanje dodijelio drugi put.
58 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.12.2012. 15:14h

Prestižni magazin je naveo da su SAD u fazi velikih kulturnih i demografskih promjena, čiji je Obama ne samo simbol, već i pokretačka snaga.

"On je osvojio novi mandat uprkos najvišoj stopi nezaposlenosti sa kojom neko suočio u posljednjih 70 godina. Takođe, prvi je demokrata koji je osvojio dva uzastopna mandata sa više od 50 odsto osvojenih glasova. To nismo vidjeli od Frenklina Ruzvelta", rekao je urednik "Tajma" Rik Stengel za TV stanicu NBC.

Obama, koji je ove godine ponovo pobijedio na predsjedničkim izborima u SAD, prethodno je bio ličnost godine Tajma 2008, kada je prvi put izabran za šefa države, kao prvi crnac na tom položaju.

Obama je na listi pretekao Malalu Jusufzai, pakistansku djevojčicu kojoj su talibani pucali u glavu, kao i izvršenog direktora kompanije "Epl" Tima Kuka, egipatskog predsjednika Muhameda Morsija i naučnicu Cern-a Fabiolu Đanoti.

Galerija

Bonus video: