Lanza je možda najavio zločin: Ubiću se. Slušajte vijesti od 9 ujutro

Adam Lanca (20) nije rekao ni riječ dok je pucao u djecu. Ubio je 12 djevojčica i osam dječaka, uzrasta 6 i 7 godina
4 komentar(a)
Masakr Konektikat, Foto: Beta/AP
Masakr Konektikat, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.12.2012. 17:28h

Ni trećeg dana nakon manijakalnog krvavog pohoda poremećenog ubice Adama Lanze, tihog, povučenog, stidljivog, ali psihički poremećenog 20-godišnjaka, policija ne može da kaže šta ga je natjeralo da počini užasan zločin i odvede u smrt 27 ljudi, od kojih čak 20 djece.

Neki mediji nagađaju da je Lanza možda najavio svoj “krvavi pir”. Na anonimnom forumu 4Chan, pronađena je poruka od četvrtka, dan prije masakra, koju potpisuje iKTatjYX, u kojoj se navodi "Ubiću se. Uskoro o tome na svm stanicama u zemlji. Slušajte vijesti od 9 ujutro", prenosi Jutarnji list.

Istraga će pokazati ko se krije iza te sumanute poruke.

Iako za sada niko ne želi da iznese pretpostavku šta je Lanzu koji je živio sa dominatnom i vrlo zahtjevnom majkom, natjeralo na stravičan čin, zna se da se on samo dan prije posvađao i sukobio sa nekoliko nastavnica iz škole, navodno sa njih četiri. Tri je ubio, a jedna od njih tog dana nije bila u školi.

Nekoliko dana prije masakra Lanza je htio da na svoje ime kupi pušku u jednoj lokalnoj prodavnici oružja, ali mu to nisu dozvolili jer je "prošlo premalo vremena od zadnje kupovine".

To upućuje na to da zločin Adama Lanze nije spontan čin koji se desio kao posljedica svađe sa majkom, koju je ubio prvu, kako je u početku nagađano, nego mu se vjerovatno motao po glavi neko vrijeme, a svađa je možda bila samo kap u punoj čaši.

Lanza je u neke od stradalih mališana ispalio čak 11 hitaca iz vatrenog oružja

Policija je sinoć saopštila imena 26 osoba ubijenih u masakru u osnovnoj školi "Sendi Huk" u Njutaunu u američkoj državi Konektiket, u petak. Među njima je bilo 12 djevojčica i 8 dječaka uzrasta od 6 i 7 godina.

Kako je preneo Rojters, jedna od ubijenih djevojčica je prije četiri dana proslavila sedmi rođendan. Do sada su američki mediji objavili fotografije 14 od 20 mališana koji su život izgubili u masakru u školi.

U Njutaunu je ubijeno 12 djevojčica i osam dječaka uzrasta 6 i 7 godina

"Ubijeno je i šest odraslih ženskih osoba", saopštio je načelnik medicinskih istraživanja u Konektiketu Ejč Vejn Karver.

Karver, koji je nadzirao autopsije svih žrtava a mnoge od njih i sam izvršio, rekao je da je to bilo "najgore što je ikad vidio". Prema njegovim riječima, žrtve su upucane nekoliko puta iz poluautomatskog oružja, a neki od đaka su ubijeni sa male razdaljine, prenio je AP.

Adam Lanza masakr počinio majčinim oružjem >>>

Neki od mališana su pogođeni sa čak 11 hitaca iz vatrenog oružja.

Prema izjavama svjedoka, ubica Adam Lanca (20) nije rekao ni riječ dok je pucao u djecu. Vlasti su saopštile da se napadač ubio a Karver je najavio da će autopsija njegovog i tijela njegove majke, učiteljice u istoj školi, biti izvršena danas.

U masakru je život izgubilo 28 ljudi, a na spisku žrtava nije ime napadača, niti njegove majke.

Policija je ranije rekla da je prikupila "neke vrlo dobre dokaze" o motivima ubice, što će pomoći da se stekne kompletan uvid kako je i zašto izvršio stravičan zločin. Prema policijskim saznanjima, i majka ubice, Nensi Lanca, bila je strastveni kolekcionar oružja i imala je pištolje koje obično koristi policija, kao i vojničku pušku "bušmaster M4".

Mladić koji je užasnuo SAD je bio genije sa brojnim mentalnim problemima >>>

Prema izjavama policajaca upoznatih sa istragom, vjeruje se da je Adam patio od poremećaja ličnosti. Njegov stariji brat, 24-godišnji Rajan, rekao je policiji da nije bio u kontaktu sa Adamom od 2010. godine.

Bonus video: