Tramp i Erdogan u Parizu razgovarali o zajedničkom odgovoru na ubistvo Kašogija

Razgovor je vođen tokom subotnje večere sa liderima zemalja koji su se okupili u Parizu kako bi obilježili kraj Prvog svjetskog rata
152 pregleda 0 komentar(a)
Donald Tramp, Redžep Tajip Erdogan, Foto: Reuters
Donald Tramp, Redžep Tajip Erdogan, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.11.2018. 09:56h

Američki predsjednik Donald Tramp i njegov turski kolega, Redžep Tajip Erdogan razgovarali su kako da odgovore na prošlomjesečno ubistvo saudijskog novianra Džamala Kašogija, saopštili su zvaničnici Bijele kuće.

Razgovor je vođen tokom subotnje večere sa liderima zemalja koji su se okupili u Parizu kako bi obilježili kraj Prvog svjetskog rata, javlja Rojters.

Kašogi, kritičar saudijskog princa Mohameda bin Salmana, ubijen je u istanbulskom konzulatu te kraljevine. Njega je, kako se sumnja, ubio tim koji je poslat iz Rijada.

Saudijske vlasti su otkrile da je ubistvo bilo planirano, ali Kašogijevo tijelo još uvijek nije pronađeno.

Erdogan je u subotu otkrio da su audio snimci ubistva Kašogija proslijeđeni SAD, Francuskoj, Njemačkoj i Velikoj Britaniji, i dodao da je operacija naređena sa "najviših nivoa" saudijske vlade.

Tramp je 7. novembra rekao da će do kraja sljedeće sedmice imati puno jasnije mišljenje o ubistvu i da se tada može očekivati stav Vašingtona. Američki predsjednik je kazao i da radi sa Kongresom, Turskom i Saudijskom Arabijom kako bi se utvrdilo ko je odgovoran za ubistvo.

Bonus video: