U Egejskom moru poginulo 18 migranata, 9 nestalih

Ostrvo Lezbos, kao i još nekoliko ostrva u istočnom Egeju, veoma je blizu zapadne obale Turske, odakle mnogi migranti kreću ka zapadu Evrope
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.12.2012. 14:50h

Migranti, njih 18 se udavilo, a devet je nestalo kada je potonuo čamac kojim su pokušali da se domognu ostrva Lezbos, na istoku Egejskog mora, nedaleko od granice Turske, saopštilo je u Atini Ministarstvo trgovačke mornarice novi bilans žrtava.

"Nesreća se dogodila u noći između četvrtka i petka, a samo jedna osoba je spasena i nalazi se u bolnici, dok je 11 tijela nađeno na plaži Lezbosa 'Termi'", rekao je za AFP zvaničnik Luccke policije.

"Po svjedočenju preživjelog, među 11 nestalih su i djeca", dodao je on.

Lučka policija danas nastavlja traganje za nestalima. Državljanstvo migranata još nije utvrđeno.

Ostrvo Lezbos (Mitilini), kao i još nekoliko ostrva u istočnom Egeju, veoma je blizu zapadne obale Turske, odakle mnogi migranti kreću ka zapadu Evrope.

Više od 400 afričkih migranata stiglo na ostrvo Lampeduza

Dva broda koja su prevozila oko 440 afričkih migranata pristala su na ostrvo Lampeduza i to je posljednje današnje iskrcavanje u talasu od više hiljada migranata koji bez dokumenata dolaze iz Sjeverne Afrike, javila je italijanska agencija Ansa.

Brodove su u noći presreli italijanski graničari južno od ostrva Lampeduza, bližeg Africi nego italijanskim obalama.

Prvi brod je prevozio 218 migranata iz subsaharske Afrike. Drugi brod je prevozio 220 osoba, među kojim 20 žena, javila je Ansa koja se pozvala na graničarske službe.

Većina brodova koji pristaju na Lampeduzi dolaze iz Libije.

Bonus video: