Venecuela se moli za njegov život: Čavesu ostalo svega tri mjeseca?

"Bolest je prešla u agresivnu fazu. On ima metastaze u lumbalnom dijelu koje pritiskaju nerve oko kičme, što može da dovede do paralize"
18 komentar(a)
Ažurirano: 11.12.2012. 13:06h

Predsjedniku Venecuele Ugu Čavesu ostalo je još samo nekoliko mjeseci života, tvrde ljekari.

Ljekar Hose Rafael Markina, koji radi u SAD i upoznat je o zdravstvenim stanjem predsjednika Čavesa, rekao je za radio RCN da je Čavesu ostalo "između dva i tri mjeseca života".

"Bolest je prešla u agresivnu fazu. On ima metastaze u lumbalnom dijelu koje pritiskaju nerve oko kičme, što može da dovede do paralize", rekao je Markina, koji tvrdi da ima pristup informacijama i pouzdanim podacima o zdravlju Čavesa.

Čaves je na nacionalnoj televiziji saopštio u subotu da ponovo leti na Kubu, gdje će biti operisan od raka i imenovao potpredsjednika i šefa diplomatije Nikolasa Madura za mogućeg nasljednika.

Nakon vijesti o Čavesovom oboljenju, širom Venecuele, ali i u drugim zemljama poput Nikaragve i Kube održane su javne molitve za njegovo zdravlje.

Čaves (58), koji je na čelu Venecuele 13 godina, prošao je već tri operacije raka i četiri ciklusa hemoterapije na Kubi i Venecueli za godinu dana. Čaves je rekao da su posljednji testovi otkrili maligne ćelije.

Galerija

Bonus video: