Mekefi želi da se vrati u SAD i živi "udoban život"

Mekefi tvrdi da nije kriv za ubistvo za koje ga terete, a trenutno se u pritvoru u Gvatemali bori protiv izručenja Belizeu
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.12.2012. 09:18h

Džon Mekefi, poznat kao "kralj antivirusa" rekao je da želi da se vrati u SAD i da se tamo "skrasi i vodi normalan život".

Mekefi tvrdi da nije kriv za ubistvo za koje ga terete, a trenutno se u pritvoru u Gvatemali bori protiv izručenja Belizeu.

"Jednostavno bih volio živjeti udobno iz dana u dan, pecati, plivati, uživati u godinama koje prolaze", kazao je Mekefi otkrivši da mu je njegova 20-godišnja djevojka Samanta Vanegas pomogla da pobjegne.

Mekefi je osumnjičen za ubistvo građevinskog radnika iz SAD, Gregorija Foula koji je u novembru upucan u svojoj kući u San Pedru.

Nijh dvoje su duže već bili u svađi, a Foul je podnio i tužbu protiv Mekefija.

Kada je Mekefi odlučio da doseli u Belize, sve je izgledao kao u raju. Lokalne vlasti su spremno prihvatile posrnuloga bogataša koji je odmah dobio pasoš i kupio veliko imanje sa privatnom pješčanom plažom.

Tamo mu uporne američke poreske vlasti nisu ništa mogle pa je Mekefi mislio da je konačno našao kutak svijeta gdje će provesti ostatak života u neprekidnoj zabavi, žurkama i orgijanju, daleko od finansijskog i poslovnog svijeta koji ga je upropasio i zamalo ubio.

Odmah je našao lokalnu 17-godišnju djevojku i na njoj isprobavao svojevrsnu biljnu vijagru koju je sam pravio. Istovremeno su se u raskošnoj vili na plaži skoro svakodnevno dešavale žurke na kojima je alkohol tekao u potocima, a kokain se šmrkao u dekagramima.

Bonus video: