Mas: Ne odustajem od referenduma za nezavisnost Katalonije

Masova nacionalistička alijansa desnog centra CiU osvojila je najviše glasova, ali je dobila samo 50 od ukupno 135 poslaničkih mjesta
2 komentar(a)
Artur Mas, Foto: Beta/AP
Artur Mas, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 27.11.2012. 12:46h

Predsjednik Katalonije Artur Mas kaže da neće odustati od referenduma o nezavisnosti te autonomne španske oblasti, i pored loših rezultata na izborima.

Mas je rekao da nacionalistička kampanja neće prestati uprkos tome što je teško formirati vladu pošto je njegova stranka na nedjeljnim izborima izgubila većinu, a nijedna stranka nije dobila apsolutnu većinu.

On je prije tih izbora obećao održavanje referenduma o nezavisnosti Katalonije u roku od četiri godine, ako mu birači daju mandat.

"Izborni rezultati su pokazali da je velika većina za referendum. Referednum mora biti održan i ne mogu da zamislim razgovore sa drugim političkim formacijama u kojima to pitanje nije prioritet", izjavio je Mas juče, dodajući da će danas početi razgovore o formiranju vlade sa drugim partijama.

Masova nacionalistička alijansa desnog centra CiU osvojila je najviše glasova, ali je dobila samo 50 od ukupno 135 poslaničkih mjesta, iako je do sada imala 62.

Bonus video: