Avganistan: Dvoje mrtvih u samoubilačkom napadu

"Eksplozija automobila-bombe se dogodila blizu policijskog punkta Majdan Šar", u glavnom gradu provincije Vardak, istočno od Kabula, rekao je portparol policije
0 komentar(a)
Avganistan bombaš samoubica, Foto: AP
Avganistan bombaš samoubica, Foto: AP
Ažurirano: 23.11.2012. 08:10h

Najmanje dvije osobe su poginule, a 60 ljudi, među kojima ima žena i djece, povrijeđeno je u današnjem samoubilačkom napadu u avganistanskoj provinciji Vardak, istočno od Kabula, javila je danas policija.

"Eksplozija automobila-bombe se dogodila blizu policijskog punkta Majdan Šar", u glavnom gradu provincije, rekao je portparol policije Abdul Vali agenciji FP.

Portparol provincijske uprave je rekao da se eksplozija dogodila oko 7.30 sati po lokalnom vremenu u ulici gdje međunarodne i avganistanske bezbjednosne snage imaju kancelariju za koordinaciju.

Talibani su preuzeli odgovornost za ovaj napad i u saopštenju naveli da je on odgovor na nedavno pogubljenje četvoro talibanskih zatvorenika u Kabulu

Talibani su preuzeli odgovornost za ovaj napad i u saopštenju naveli da je on odgovor na nedavno pogubljenje četvoro talibanskih zatvorenika u avganistanskom glavnom zatvorskom centru u Kabulu.

Oni su bili osuđeni na smrt u avganistanskim sudovima zbog raznih zločina uključujući ubistva, silovanje i otmice.

Talibani su naveli da su u napadu u Majdan Šaru učestvovala dva napadača samoubice i da su ubili desetine avganistanskih i međunarodnih vojnika, mada, kako navodi agencija AP, talibani često preuveličavaju broj žrtava u njihovim napadima.

Bonus video: