Priča o seks skandalu direktora CIA kao stvorena za Holivud

„Ovo će stvoriti veliko filmsko i književno interesovanje,“ kazala je književni agent Džudi Farkaš
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.11.2012. 11:02h

Pisci koji imaju scenario o seksualnom skandalu bivšeg direktora CIA, Dejvida Petreusa, mogu pokucati na svaka vrata u Holivudu.

Predstavnici studija ovih dana imaju brojne sastanke, na kojima češljaju potencijalne scenarije koji mogu biti adaptirani, piše Rojters.

„Ovo će stvoriti veliko filmsko i književno interesovanje,“ kazala je književni agent Džudi Farkaš, koja je zastupala pisca knjige „Argo“ Antonija Mendeza prilikom prodaje prava za snimanje filma Bena Afleka zasnovanog na misiji CIA. „Biće borbe za kontrolu nad raznim pravima,“ rekla je.

Da li će prodati priču

Rojters navodi da sada nije jasno da li će iko od aktera – Petreus, bivši general sa četiri zvjezdice, ili njegova ljubavnica Pola Brodvel, htjeti da prodaju prava na aferu i dati filmadžijama priču koja bi imala najbolju šansu da postane hit film ili HBO dokumentarna drama, kažu agenti.

Seksualni „izleti“ političara ranije su izazivali ogromno interesovanje

„Može se napraviti priča od onoga što su mediji objavili, ali bi to moglo izazvati nervozu u studijima, posebno ako žele da dramatizuju i prikažu lične živote ljudi,“ kazao je advokat zabavne industrije Džej Kuper, dodavši da bi film trebalo da se zove „General Strendžlav“.

„Ovaj skandal ima puno elemenata koje traže Holivud i javnost. Prikrivanje, zavjere, CIA, visoke političke zvaničnike, afere,“ rekao je holivudski producent Kris Armstrong.

Seksualni „izleti“ političara ranije su izazivali ogromno interesovanje. Glavni lik filma „Primary colours“ iz 1998. zasnovan je na Bilu Klintonu, po knjizi Džoela Klajna o predsjednikovoj kampanji 1992.

Složenost Petreusove priče

Petreus je podnio ostavku prošle nedjelje, pošto je priznao aferu sa autorkom njegove biografije Polom Brodvel.

Keli je lik za kojim Holivud žudi

Rojters ocjenjuje da je dobra vijest za potencijalne scenariste složenost Petreusove priče, sa mnogo sočnih detalja, intriga i daškom pitanja nacionalne bezbjednosti.

U centru slučaja je javna ličnost iz Tampe, na Floridi, Džil Keli, koja je inicirala istragu u kojoj je otkrivena Petreusova afera.

Keli je lik za kojim Holivud žudi – zgodna, sa dobrim vezama i neobičnom prošlošću.

Keli i Brodvel imale pristup Bijeloj kući

Pola Brodvel i Džil Keli nisu samo imale bliske veze sa vojnom zajednicom i neuobičajen pristup najvišim generalima, već su čak posjetile Bijelu kuću u odvojenim i nepovezanim prilikama prije nego što je Petreus podnio ostavku, objavila je agencija Asošiejtid pres.

Keli i njena porodica su bile i u obilasku Bijele kuće tokom vikenda uoči predsjedničkih izbora

Nijedna od ove dvije žene prilikom posjeta nije upoznala predsjednika Baraka Obamu, rekao je jedan zvaničnik Bijele kuće.

Džil Keli i njena sestra bliznakinja dva puta su bile gosti jednog pomoćnika srednjeg ranga za trpezom Bijele kuće, prvi put u septembru, a drugi put u oktobru.

Keli i njena porodica su bile i u obilasku Bijele kuće tokom vikenda uoči predsjedničkih izbora održanih 6. novembra ove godine.

FBI otkrio vezu

Brodvelova je prisustvovala sastancima o avganistansko-pakistanskoj strategiji u junu 2009. i junu 2011. u zgradi Ajzenhauer izvršne kancelarije koja se nalazi u kompleksu Bijele kuće, rekao je za AP neimenovani zvaničnik Bijele kuće.

Činjenica da su Brodvelova i Keli posjećivale Bijelu kuću pokazuje koliko su širok pristup imale obje žene zahvaljujući vezama sa Petreusom, generalom Džonom Alenom i ostalima u vojnoj zajednici.

Podnio ostavku zbog svog ponašanja: Dejvid Petreus

FBI je počeo istragu kada je Keli predala anonimne mejlove koji su poslati njoj i Alenu, najvišem američkom komandantu u Avganistanu. Keli je bila prijateljica Petreusa i Alena i postala je „društvena veza“ između civilne zajednice u Tampi i vojske u vazduhoplovnoj bazi Mekdil.

U jednom anonimnom mejlu, koji je, kako je kasnije utvrđeno, poslala Brodvelova, Alen je upozoren da se kloni Kelijeve. Agenti FBI su na kraju pronašli mejlove koje su razmjenjivali Petreus i Brodvelova i na osnovu njih zaključili da su njih dvoje u vezi.

Džil Keli se posljednjih dana žali na paparace ispred njene vile i na ljude koji je zovu i prijete joj

Petreus je u petak sa članovima komisija Predstavničkog doma i Senata razgovarao o septembarskom napadu na američki konzulat u Bengaziju u Libiji, u kojem su poginula četiri Amerikanca.

Nije pričao o aferi sa Brodvelovom, osim što je rekao da mu je žao i da njegova ostavka nije povezana sa incidentom u Libiji, već samo sa njegovim ličnim ponašanjem.

Uplašena zbog prijetnji

Džil Keli se posljednjih dana žali na paparace ispred njene vile i na ljude koji je zovu i prijete joj. U mejlovima koje je ove nedjelje poslala gradonačelniku Tampe, kazala je da nju i njenu porodicu plaši pažnja koju im posvećuje cijeli svijet.

„Danas ne šaljem kćerke u školu a moj suprug je spavao u bolnici jer je postalo gotovo nemoguće da prođemo kroz prilaz našoj kući. A sada još moram da se borim sa ljudima koje me zovu i prijete,“ napisala je Keli u jednom od sedam mejlova koje je gradonačelnik objelodanio u petak.

„Uplašena sam i ne mogu da vjerujem kako moj grad – kojem sam posvetila toliko ljubavi, vremena, novca i liderstva – sada vraća meni i mojoj nedužnoj porodici,“ rekla je.

Galerija

Bonus video: