Paneta nakon ostavke šefa CIA: Nemam saznanja o još nečijoj umiješanosti u aferu

Petreus je podnio ostavku nakon što je priznao vezu s biografkinjom
0 komentar(a)
Leon Paneta, Foto: Rojters
Leon Paneta, Foto: Rojters
Ažurirano: 15.11.2012. 17:58h

Američki ministar odbrane Leon Paneta danas je izjavio kako nije bio upoznat s umiješanošću ostalih zvaničnika u skandal koji je šefa CIA Dejvida Petreusa stajao položaja.

"Nemam saznanja o tome da je bilo koja druga osoba bila umiješana u tu aferu", kazao je Paneta na konferenciji za novinare održanoj u Bangkoku, istakavši kako će se taj slučaj razjasniti tek nakon rezultata istrage koju će sprovesti Kongres i Pentagon.

Šef CIA Dejvid Petreus u petak je podnio ostavku na dužnost šefa američke Centralne obavještajne agencije (CIA) pošto je priznao vezu s biografkinjom Polom Brodvel.

U pozadini je, pretpostavlja se, obavještajni debakl koji je doveo do terorističkog napada na ambasadu SAD u Bengaziju, iako su i CIA i Bijela kuća znali za prijetnje

Skandal je poprimio veće razmjere.

Naime, zbog svega je odgođeno imenovanje generala Džona Alena za zapovjednika snaga NATO-a u Evropi do završetka istrage.

General Alen je na tu poziciju trebao da stupi početkom 2013. godine.

Preljubničke afere u američkom vojnom vrhu, kako prenose mediji, istražuju se već mjesecima.

U pozadini je, pretpostavlja se, obavještajni debakl koji je doveo do terorističkog napada na ambasadu SAD u Bengaziju, iako su i CIA i Bijela kuća znali za prijetnje.

Bonus video: