Izrael pogodio sirijske položaje

Izraelska vojska je tenkovskom paljbom onesposobila dva minobacačka položaja u Siriji, kao odgovor na napade sirijske artiljerije na Golansku visoravan
2 komentar(a)
Izrael tenk, Foto: Rojter
Izrael tenk, Foto: Rojter
Ažurirano: 13.11.2012. 14:42h

Drugi dan zaredom, Izrael je paljbom odgovorio na provokacije Sirije, čiji artiljerijski projektili padaju na Golansku visoravan.

Ovaj put, kako piše Jerusalim post, izraelski tenkovi su direktno pogodili i onesposobili dva minobacačka položaja sirijske vojske.

Juče je izraelska vojska ispalila rakete upozorenja na Siriju, nakon što je na izraelsko tlo pala sirijska bomba, saopštila su izraelski vojni izvori.

Izraelski radio javio je da su vojnici pucali na sektor blizu položaja sirijske vojske, što je prvi incident te vrste od kraja izraelsko-arapskog rata 1973. godine.

Prema vojnim izvorima, izraelska artiljerija je namjerno promašila sirijski položaj. Isti izvori dodaju da je vojska koristila protivartiljerijsku raketu Tamuz.

"Nedavno je jedna bomba pogodila položaj izraelske vojske u Golanu kod izraelsko-sirijske granice, u okviru sukoba u samoj Siriji.

Kao odgovor, izraelska vojska uputila je rakete upozorenja na sirijsku zonu", navela je izraelska vojska.

Izrael se žalio vojnicima UN na Golanu i naveo da "pucnjavu iz Sirije ka Izraelu neće više tolerisati", kao i da će, ako se to opet dogodi, strože odgovoriti.

Bonus video: