Ahmadinedžad: Ko gomila oružje, taj je retardiran

On je još jednom negirao da Iran pokušava da proizvede nuklearno oružje
0 komentar(a)
Mahmud Ahmadinedžad, Foto: Foxnews.com
Mahmud Ahmadinedžad, Foto: Foxnews.com
Ažurirano: 09.11.2012. 08:15h

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinežad izjavio da je doba nuklearnog zastrašivanja prošlo i da je svaka zemlja koja gomila nukelarno oružje "mentalno retardirana".

On je još jednom negirao da Iran pokušava da proizvede nuklearno oružje.

"Doba korišćenja nuklearnog oružja je završeno. Nuklearne bombe više nisu korisne, a oni koji gomilaju nuklearno oružje politički su nazadni i mentalno retardirani", rekao je iranski predsjednik novinarima, u pauzi foruma za promociju demokratije na indonežanskom ostrvu Bali.

"Iranski narod ne pokušava da se domogne atomske bombe, niti mu je potrebna atomska bomba...Da bismo se odbranili nije nam potrebno nuklearno oružje", poručio je Ahmadinežad, ističući da predstavnici svake vlade ili agencije mogu da posjete Iran kako bi se u to uvjerili.

Ahmadinežad, koji je ranije izbore u SAD nazvao "bojnim poljem za kapitaliste", kazao je da je otvoren za razgovore sa Obamom o uspostavljanju mira širom svijeta i pozvao je da se rasformiraju sve američke vojne baze u inostranstvu.

Iran uporno negira optužbe Zapada da želi da proizvede nuklearno oružje, ističući da njegov nuklearni program ima isključivo mirnodopsku namjenu.

Bonus video: