Osuđen autor filma "Nevinost muslimana“

Autor filma "Nevinost muslimana" osuđen na godinu dana zatvora zbog kršenja uslovne slobode. Pošto ga sud smatra opasnim za zajednicu, neće moći da bude pušten na slobodu plaćanjem kaucije
0 komentar(a)
Mark Baseli Jusef, Foto: Beta/AP
Mark Baseli Jusef, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.11.2012. 15:34h

Zbog kršenja uslovne slobode, Mark Baseli Jusef, autor filma "Nevinost muslimana" osuđen je na godinu dana zatvora, saopštio je sud u Los Anđelesu.

Mark Baseli Jusef koji je koristio ime Nakula Basli Nakula, priznao je da je, dok je bio na uslovnoj slobodi, koristio više pseudonima i da je, služeći se lažnim imenom, dobio vozačku dozvolu.

On je 2010. godine osuđen na 21 mjesec zatvora zbog bankarskih pronevjera, a zbog kršenja uslovne slobode uhapšen je 27. septembra.

Prema optužnici iz 2009. godine, 55-godišnji Jusef je zajedno sa još nekoliko osoba koristio identitet klijenata banke Vels Fargo i pribavio korist od 860 dolara.

Njegov film "Nevinost muslimana" u kojem se ruglu izvrgava islam i prorok Muhamed, izazvao je proteste u muslimanskom svijetu tokom kojih je poginulo 50 ljudi.

Pošto je uhapšen, sud je saopštio da Mark Baseli Jusef neće moći da bude pušten na slobodu plaćanjem kaucije, pošto postoji rizik da pobjegne i zato što je opasan po zajednicu.

"Sud nema povjerenja u optuženika", rekao je sudija.

Bonus video: