U Brazilu rat vojne policije i švercera droge

Najnovije žrtve spadaju među 20 osoba ubijenih u najnaseljenijem gradu Brazila i okolnim gradovima
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.11.2012. 14:22h

Najmanje deset kriminalaca, uključujući osumnjičenog narko-dilera, ubijeno je za protekla 24 časa u brazilskom regionu Grande Sao Paolo.

Najnovije žrtve spadaju među 20 osoba ubijenih u najnaseljenijem gradu Brazila i okolnim gradovima, navodi agencija.

Osumnjičenog narko-dilera ubila je u subotu vojna policija, pošto je odbio da zaustavi svoje vozilo na jednoj dionici auto-puta u Sao Paolu.

U izvještajima medija, navodi se da je on "narko-bos" iz "slama" Paraisopolisa, gdje je u ponedeljak ušlo 600 dobro naoružanih vojnih policajaca poslije dojave da je jedan vođa kriminalne grupe naredio da se ubijaju vojnici.

Još trojica su ubijena u razmjeni vatre sa vojnom policijom, a šestorica su ubijena u obližnjem gradu Sao Bernardo do Kampo, navodi AFP.

Francuska agencija navodi da je u četvrtak uveče najmanje 11 ljudi izgubilo život u Grande Sao Paolu, uključujući policajca kog su ubili napadači pokušavajući da mu ukradu motocikl.

Vlasti su saopštile da je u Paraisopolisu uhapšeno 29 osoba i zaplijenjeno 15 komada oružja, 30 kilograma kokaina i 333 kilograma marihuane.

Od početka godine ukupno je ubijeno 89 vojnih policajaca a uhapšeno je 66 osoba povezanih sa tim ubistvima, saopštio je sekretarijat javne bezbjednosti Sao Paola.

U septembru je broj ubistava u Grande Sao Paolu udvostručen sa 71 u istom mjesecu prošle godine, na 144.

Nasilje se u medijima povezuje sa neobjavljenim ratom vojne policije i jedne zatvorske bande švercera droge, prenosi AFP.

Galerija

Bonus video: