Kina: Zabrana prodaje igračaka na daljinsko upravljanje pred kongres vladajuće partije

Pred veliki stranački skup, na kojem će na vrh partije doći nova generacija kineskih lidera, vlasti su podigle nivo bezbjednosti u Pekingu
1 komentar(a)
Ažurirano: 31.10.2012. 16:52h

Zaposleni u prodavnicama igračaka u Pekingu dobili su naređenje da bilježe identitet kupaca helikoptera i aviona na daljinsko upravljanje, što je jedna od mjera predostrožnosti pred 18. kongres Komunisticke partije Kine.

Prodavnice su dobile i naređenje da "suspenduju" prodaju nekih modela, iako se njima može upravljati samo do udaljenosti od nekoliko metara, piše kineska štampa.

Pred veliki stranački skup, na kojem će na vrh partije doći nova generacija kineskih lidera, vlasti su podigle nivo bezbjednosti u Pekingu.

Ukupno 1,4 miliona dobrovoljaca biće angažovano na obezbjeđivanju kongresa najveće političke partije u svijetu (više od 82 miliona članova), koji počinje 8. novembra, prenijela je agencija Sinhua.

Kineska štampa piše i da će policija provjeravati lična dokumenta svih koji u prijestonicu dolaze javnim prevozom, dok će ta provjera biti obavezna u nekim vozovima, prije svega onima koji dolaze iz regiona Sinđang, gdje su muslimani većinsko stanovništvo.

Bonus video: