Uragan Sendi potopio čuveni brod "Bounty"

Kako je saopštila američka obalska straža, 16 osoba koji su bili na replici broda morali su da se evakuišu u blizini Sjeverne Karoline u dva čamca za spasavanje
134 pregleda 2 komentar(a)
Bounty, Foto: Latitude38.com
Bounty, Foto: Latitude38.com
Ažurirano: 29.10.2012. 14:21h

Spasioci su dosad uspjeli da spase 14 od 16 članova posade replike čuvenog broda "Baunti", koji je potopio nadolazeći uragan "Sendi". U toku potraga za dvije osobe.

Kako je saopštila američka obalska straža, 16 osoba koji su bili na replici broda morali su da se evakuišu u blizini Sjeverne Karoline u dva čamca za spasavanje.

Spasilačke ekipe su se odmah helikopterima uputile ka njima, akcija spasavanja je u toku, a brod je nekoliko sati nakon prinudne evakuacije potonuo.

Brod je izgrađen za film "Pobuna na brodu Baunti" iz 1962. godine i prošle noći ostao je bez goriva na oko 145 kilometara jugoistočno od obale Sjeverne Karoline.

Brod dug 55 metara počeo je da tone i borio se sa vetrom koji je duvao 65 kilometara na sat i talasima visokim pet metara, prenosi Rojters.

Originalni "Baunti" postao je ozloglašen posle pobune na Tahitiju 1789. godine. U filmu iz 1962. Marlon Brando glumio je glavnog pobunjenika Flečera Kristijana, a sama replika britanskog broda pojavila se i u filmu "Pirati sa Kariba".

Bonus video: