Uragan "Sendi" pogodio Kubu

Centar za uragane iz Majamija saopštio je da "Sendi" pripada drugoj kategoriji uragana i da je lociran na sjeveroistoku Kube
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.10.2012. 08:36h

Uragan "Sendi" pogodio je zapad Santijaga de Kuba u južnom dijelu Kube, a jačina vjetra u oluji koji je pogodio ostrvo dostizala je 183 kilometra na čas, javlja američki Nacionalni centar za uragane.

Centar iz Majamija saopštio je da "Sendi" pripada drugoj kategoriji uragana i da je lociran na sjeveroistoku Kube pokrećući se prema sjeveru-sjeveroistoku brzinom od 24 kilometra na čas. Očekuje se da ostane u obliku uragana dok se bude kretao prema Bahamima. Uragan je do Kube stigao preko Jamajke.

Centar za uragane procjenjuje da će nakon Kube "Sendi" nastaviti preko Bahama. Može izazvati stanja tropske oluje na jugoistočnoj obali Floride u petak.

Kiše koje je izazvao uragan mogle bi da stvore iznenadne poplave i pomjeranje tla koje bi ugrozilo živote

Kubanska komunistička vlada, poznata po brzim reakcijama na prirodne katastrofe, obajvila je da je evakuisala oko 450 turista izplažnog kompleksa u blizini Santijaga, prenose kubanski mediji.

Kiše koje je izazvao uragan mogle bi da stvore iznenadne poplave i pomjeranje tla koje bi ugrozilo živote, posebno u planinskim djelovima, upozoravaju iz amričkog centra za uragane.

Bonus video: