U Jemenu Al Kaida ubila devet vojnika

Najmanje devet vojnika poginulo je rano jutros u samoubilačkom napadu pripadnika Al Kaide na jedan vojni punkt u južnom dijelu Jemena, saopštili su vojni izvori
0 komentar(a)
Al Kaida, Foto: Rojters
Al Kaida, Foto: Rojters
Ažurirano: 19.10.2012. 09:06h

Automobil bomba eksplodirao je u kampu Brigade 115, pošto je uspio da prođe nekoliko vojnih kontrolnih punktova u provinciji Abjan, gdie je sinoć u vazdušnim napadima ubijeno najmanje sedam osoba, za koje se vjeruje da su bili pripadnici Al Kaide.

"Četiri člana Al Kaide koji su na sebi imali eksploziv su jednim vojnim vozilom uspjeli da prođu više kontrolnih punktova, kako bi stigli do kampa Brigade 115 u Šakri, na 35 kilometa od Zindžibara, glavnog grada provincije Abjan", rekli su vojni izvori.

Vojni izvori su naveli da je u napadu poginulo devet vojnika, među kojima je i komandant vojske i sva četiri napadača.

Napad je uslijedio svega 24 časa nakon što je američka bespilotna letjelica ispalila rakete na južni grad Jemena Jaar u kojem je poginulo najmanje 7 pripadnika Al Kaide.

Vojno vozilo kojim su se dovezli napadači je dio opreme koji je Al Kaida zaplijenila 2011. godine, u trenutku kada je pod kontrolom držala više mjesta u provinciji Abjan. Jemenska vojska je u junu snažnom ofanzivom preuzela kontrolu nad tim mjestima.

Bonus video: