"Anonimusi" otkrili muškarca koji je zlostavljao djevojčicu

Oni su saopštili da izbjegavaju kontakt sa policijom, ali da su bili prinuđeni da svoje umijeće stave u službu zaštite djece
96 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 18.10.2012. 07:48h

Hakerska grupa “Anonimusi” tvrdi da je otkrila identitet čovjeka koji je maltretirao 15-godišnju Kanađanku Amandu Tod, koja je zbog toga izvršila samoubistvo.

Djevojčica je postala depresivna i anksiozna, a svoje patnje je opisala u potresnom video snimku koji je postavila na Internet nekoliko nedjelja prije samoubistva.

Na sajtu Pastebin.com. navodi se da je riječ o 30-godišnjaku iz Nju Vestminstera, u Britanskoj Kolumbiji (objavljena je i njegova adresa), koji je natjerao tinejdžerku da se slika golih grudi, a zatim je ucjenjivao tim slikama.

"Ovo je pedofil koji je primorao Amandu Tod da mu šalje svoje obnažene fotografije", navode "Anonimusi".

Muškarac, koga su “Anonimusi” identifikovali kao Amandinog mučitelja, u ponedjeljak se pojavio na sudu pod optužbom za seksualni napad

U poruci upućenoj televiziji Si-Ti-Vi, “Anonimusi” su saopštili da izbjegavaju kontakt sa policijom, ali da su bili prinuđeni da svoje umijeće stave u službu zaštite djece.

“Ovo je veoma tužna priča koja pogađa sve nas”, naveli su oni.

Muškarac, koga su “Anonimusi” identifikovali kao Amandinog mučitelja, u ponedjeljak se pojavio na sudu pod optužbom za seksualni napad i seksualno zlostavljanje maloljetnice, u slučaju koji nema veze sa Amandom, naveo je Si-Ti-Vi.

On tvrdi da je bio samo Amandin prijatelj i da je tinejdžerku zlostavljao drugi muškarac iz Njujorka.

Pronašla mir

Amanda Tod, koja je živjela u Kokvitlamu, u okolini Vankuvera, izvršila je samoubistvo prošle srijede. Iako je van sebe zbog Amandine smrti, njen otac nalazi utjehu u činjenici da je ona najzad pronašla mir.

"Tješi me to što se njen glas i dalje čuje"

"Bila je veoma hrabra i veoma mi je drago što je snimila onaj video. Objasnila mi je zašto je to učinila. Htjela je da pošalje poruku u svijet kako se nešto slično ne bi dogodilo nekom drugom, kako još neko ne bi morao da doživi ono što je ona doživjela.

Tješi me to što se njen glas i dalje čuje", rekao je on.

Bonus video: