PITANJE SIRIJE

SAD: Rusija moralno bankrotirala

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da je sirijski avion prevozio radarsku opremu i da to nije zabranjeno nijednom međunarodnom konvencijom
7 komentar(a)
Turska, Sirijski avion, Foto: Beta/AP
Turska, Sirijski avion, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.10.2012. 16:27h

Sjedinjene Američke Države su osudile državnu politike Rusije u sirijskom sukobu, ocijenivši da je po tom pitanju ona "moralno bankrotirala".

Portparolka Stejt departmenta Viktorija Nulend rekla je da SAD već godinu dana govore da nijedna odgovorna država neće podržavati ratnu mašinu sirijskog lidera Bašara al Asada.

Svi u Savjetu bezbjednosti se trude da Asad ne dobija spoljnu pomoć, kazala je Nulandova, ocijenivši da je Rusija moralno bankrotirala po tom pitanju.

Ona je dodala i da im je turska strana predala iscrpan izvještaj o tome šta je nađeno u sirijskom avionu koji je iz Moskve išao za Damask, ali pred novinarima nije iznijela detalje, rekavši samo da SAD nemaju sumnju da se radi o ozbiljnoj vojnoj opremi.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da je sirijski avion prevozio radarsku opremu i da to nije zabranjeno nijednom međunarodnom konvencijom.

Preporučujemo za Vas