Google navija za Obamu?

Portparol Gugla izjavio je za "ABC News" da njihov pretraživač izbacuje "prirodni rezultat pretrage".
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.10.2012. 07:36h

Ključne riječi "potpuno pogrešan" ukoliko se unesu na pretraživaču Google, kao rezultat daju slike predsjedničkog kandidata Mita Romnija.

Pretraživač Google ne miješa se u politiku, jer to nije dobro za poslovanje i demantuju insinuacije da se upliće u predsjedničku kampanju u SAD.

Od prošlonedjeljne prve predsjedničke debate, ukoliko u pretragu fotografija na Google-u unesete upit "completely wrong" (potpuno pogrešan) pojaviće se serija fotografija Romnija.

Portparol Gugla izjavio je za "ABC News" da njihov pretraživač izbacuje "prirodni rezultat pretrage".

Fotografije koje se pojavljuju povezane su sa njegovim intervjuima u kojima su te riječi pomenute, a prvi put u intervjua za "Fox News" kada je Romni priznao da je njegovih "47 odsto komentara bilo potpuno pogrešno".

"Jasno je da u kampanji ima na stotine, ako ne i na hiljade govora, pitanja i odgovora i tu i tamo ćete reći nešto što ne ispadne dobro. U ovom slučaju, kažem nešto što je jednostavno, potpuno pogrešno", izjavio je Romni za "Fox News".

"ABC News" navodi da je teško i pomisliti da Google ima nešto protiv Romnija i da se na neki način uključuje u američku predsjedničku kampanju, mada je teško objasniti kako, kao rezultati pretrage s unosom riječi "potpuno pogrešan", preplave korisnika fotografije Romnija.

Naprotiv, ukoliko pokušate da unesete upit (ukucate ključne reči) "potpuno pravi" pretraživač će izbaciti nekoliko fotografija američkog predsjedničkog para Obama.

Republikanski predsednički kandidat Romni preuzeo je vođstvo u anketama u odnosu na aktuelnog američkog predsjednika i kandidata demokrata Baraka Obamu i sada vodi sa dva odsto prednosti, pokazuju najnoviji rezultati istraživanja javnog mnjenja u SAD.

Bonus video: