Indonezija: Bezbjednost podignuta na najviši nivo

"Bezbjednost na svim prilazima Baliju, kao što su aerodromi i luke, biće pojačana"
0 komentar(a)
Indonezija, Foto: Beta/AP
Indonezija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.10.2012. 11:03h

Indonežanska policija podigla je bezbjednost na najviši nivo zbog prijetnji da će biti napadnut skup povodom obilježavanja 10-godišnjice bombaškog napada na Baliju.

Komemorativni skup će biti održan u petak, 12. oktobra.

"Na osnovu vjerodostojnih informacija, teroristi planiraju napad na komemorativni skup", rekao je zamjenik šefa policije na Baliju Ketut Untung Joga Ana, prenijela je agencija AFP.

"Bezbjednost na svim prilazima Baliju, kao što su aerodromi i luke, biće pojačana", rekao je on, dodavši da je bezbjednost na "najvišem nivou".

U samoubilačkim napadima 12. oktobra 2002. godine na dva prepuna noćna kluba na indonežanskom ostrvu Baliju život je izgubilo 202 ljudi. Najviše je među poginulim turistima bilo Australijanaca - 88.

Australijska premijerka Džulija Gilard prisustvovaće komemorativnoj ceremoniji na Baliju i planirano je i njeno obraćanje.

Policijski zvaničnici saopštili su da će više od 1.000 policajaca, uključujući snajperiste i bezbjednosne agente, raditi na zaštiti ceremonije.

Smrtonosne napade na prepune noćne klubove na Baliju su izveli pripadnici ekstremističke grupe Džema Islamija, povezane s Al Kaidom.

Bonus video: