Bijela kuća na meti hakera povezanih sa kineskom vladom?

Napadi "spear phishing" usmjereni su ka tačno definisanim metama - zaposlenim u pojedinim kompanijama ili vladinim tijelima
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.10.2012. 08:41h

Bijela kuća danas je potvrdila da je računarska mreža bila meta hakerskog napada, ali da nije bio pogođen dio sa povjerljivim podacima.

Neimenovani zvaničnik američke administracije rekao je da nema indikacija da su neki podaci uklonjeni sa mreže.

Konzervativni dnevnik Washington Free Beacon pisao je da su hakeri povezani sa kineskom vladom upali u računar vojne kancelarije Bijele kuće.

Iz Bijele kuće je saopšteno da se ne može tvrditi da je napad potekao iz Kine, kao i da atak predstavlja pokušaj "spear phishinga".

Napadi "spear phishing" usmjereni su ka tačno definisanim metama - zaposlenim u pojedinim kompanijama ili vladinim tijelima.

Elektronska "spear phishing" poruka izgleda kao da je stigla od kolege zaposlenog u istoj organizaciji i to najčešće u odjeljenjima za ljudske resurse ili informacione tehnologije.

"Ove vrste napada su česte i preduzete su neophodne mjere", rekao je zvaničnik

"Ove vrste napada su česte i preduzete su neophodne mjere", rekao je zvaničnik, koji nije želio da bude imenovan, jer nije ovlašten za razgovore ovog tima.

Šef Obavještajne službe za cyber odbranu kontraadmiral Samuel Cox rekao je prošle sedmice da napadi hakera povezanih sa kineskom vladom izazivaju sve veću zabrinutost u kancelarijama američke Vlade, uključujući Pentagon.

Bonus video: