Iran: Osvetićemo se za svaki napad na našu zemlju

"Iran je dovoljno snažan da se odbrani i zadržava puno pravo da uzvrati svom silom za svaki napad", saopštio je zvanični Teheran, reagujući na Netanjahuov nastup u UN-u
1 komentar(a)
Iran, nuklearni program, Foto: CBS
Iran, nuklearni program, Foto: CBS
Ažurirano: 28.09.2012. 09:36h

Osvetićemo se za svaki napad na našu zemlju, saopštio je Iran nakon što je Izrael pozvao da se uspostavi "crvena linija" i na spriječavanje Teherana da se domogne nuklearne bombe.

Uzvraćajući na govor koji je juče u Generalnoj skupštini UN održao izraelski premijer Benjamin Netanjahu, misija Irana u svjetskoj organizaciji u pisanom saopštenju je navela da je Izrael iznio "neosnovane i apsurdne optužbe protiv isključivo mirodnopskog nuklearnog programa Teherana".

"Iran je dovoljno snažan da se odbrani i zadržava puno pravo da uzvrati svom silom za svaki napad", navodi se u saopštenju, javio je Rojters.

Netanjahu je upozorio da će Iran za godinu dana imati dovoljno obogaćenog uranijuma da proizvede nuklearnu bombu i pozvao međunarodnu zajednicu da povuče "jasnu crvenu liniju" i reaguje na vrijeme.

Velika Britanija, Francuska, Njemačka, SAD, Rusija i Kina već skoro 10 godina pregovaraju sa Iranom u nastojanju da ga ubijede da obustavi svoj nuklearni program u zamjenu za političke i ekonomske ustupke.

Iran poriče da želi da se domogne nuklearne bombe, ističući da nuklearni program koristi samo za proizvodnju struje i medicinskih izotopa.

Bonus video: