Bogati nasljednik "Red bull-a" ubio autom policajca

Vorajut Juvidhi (27) je optužen da je početkom mjeseca "ferarijem" udario policajca i vukao njegovo tijelo ulicama Bangkoka, i potom pobjegao
67 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 26.09.2012. 14:02h

Nasljednik tajlandske porodice koja je vlasnik čuvenog brenda energetskog pića "Red bull", Vorajut Juvidhija (27), optužen da je ubio policajca u saobraćajnoj nesreći, platio je njegovim sestrama oko 100.000 dolara da ne bi podnijele građansku tužbu protiv njega, saopštila je danas policija.

Juvidhija je optužen da je početkom mjeseca "ferarijem" udario policajca i vukao njegovo tijelo ulicama Bangkoka, i potom pobjegao.

Njegova porodica platila je sestrama poginulog policajca prošle nedjelje 97.000 dolara, rekao je jedan policajac, i dodao da će ta nagodba Juvidhiju zaštiti od građanske parnice. To ga, međutim, neće zaštiti od krivične prijave ubistva zbog nemarne vožnje i bjekstva, da bi izbjegao hapšenje.

Ukoliko bude osuđen, čeka ga do 10 godina u zatvoru i globa od 666 dolara.

Magazin Forbs proglasio je Javidhijevu porodicu četvrtom najbogatijom na Tajlandu, sa bogatstvom koje se procjenjuje na 5,4 milijardi dolara. Oni posjeduju veliku imovinu, uključujuchi akcije u Red bulu, bolnice, nekretnine, a i ekskluzivni su uvoznik "ferarija" za Tajland.

Vrijednost automobila koji je vozio mladi Javidhija kada je udario policajca je milion dolara.

Galerija

Bonus video: