Žena-samoubica se raznijela bombom zbog antiislamskog filma, 12 mrtvih

Među poginulim stranim državljanima su piloti iz Rusije i Južnoafričke Republike, koji su radili za međunarodnu kompaniju
1 komentar(a)
Avganistan protesti, KAbul, Foto: Beta/AP
Avganistan protesti, KAbul, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.09.2012. 07:19h

U samoubilačkom napadu na minibus u Kabulu, zbog američkog antiislamskog filma, ubijeno je danas 12 ljudi, uključujući sedam stranaca, saopštila je policija.

Pobunjenička grupa Hezb e Islami, koja je preuzela odgovornost, saopštila je da je napad osveta zbog filma "Nevinost muslimana" u kome se vrijeđa prorok Muhamed, prenijela je agencija Rojters.

"Žena opasana eksplozivom digla je sebe u vazduh zbog antiislamskog filma", rekao je portparol ekstremističke grupe Zubair Sediki.

Među poginulim stranim državljanima su piloti iz Rusije i Južnoafričke Republike, koji su radili za međunarodnu kompaniju, navela je policija.

Hezb e Islami, što u prevodu znači islamska partija, je radikalna, estremistička grupa, koja ima neke iste ciljeve sa talibanskim pobunjenicima.

Nedavno je političko krilo te grupe vodilo razgovore sa avganistanskim predsjednikom Hamidom Karzaijem o mirovnom sporazumu, kojim bi se okončao 11-godišnji rat.

Bonus video: