U Gvatemali otkrivena najveća laboratorija droge

Sumnja se da je laboratorija koja je otkrivena povezana sa planom moćnog meksičkog narko kartela Sinaloa da proširi proizvodnju metamfetamina u centralnoj Americi.
4 komentar(a)
Ažurirano: 13.09.2012. 12:04h

Vlasti Gvatemale su saopštile da su uhapsile osumnjičenog narko dilera povezanog sa velikom laboratorijom za proizvodnju metamfetamina, gdje je pronađena droga vrijedna oko 12 miliona američkih dolara.

Ministar unutrašnjih poslova Gvatemale Maurisio Lopes Bonila je izjavio da je osumnjičeni Ramon Antonio Janes Očoa uhapšen u svojoj kući u prijestonici Gvatemali, i da je policija u drugom dijelu grada pretresla laboratoriju u kojoj je pronašla metamfetamin i druge hemijske preparate u vrijednosti od oko 12 miliona dolara.

Kako je javila agencija Asošijejted pres, Lopes je naglasio da je ovo najveća ikada otkrivena laboratorija za proizvodnju droge u centralnoj Americi.

Vlasti Gvatemale takođe su u luci Puerto Kecal uhapsile i oficira vojske Junija Enrikesa zbog optužbi da je povezan sa Janesom.

Sumnja se, naveli su zvaničnici Gvatemale, da je laboratorija koja je otkrivena povezana sa planom moćnog meksičkog narko kartela Sinaloa da proširi proizvodnju metamfetamina u centralnoj Americi.

Bonus video: