Avganistan: Talibani planiraju likvidaciju princa Harija

Princ Hari, pilot borbenog helikoptera u britanskoj vojsci, ponovo je raspoređen na četvoromjesečnu misiju u Avganistan, četiri godine nakon prvog boravka u toj zemlji
80 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 10.09.2012. 09:07h

Avganistanski talibani danas su objavili kako su odlučni u namjeri da ubiju britanskog princa Harija, pilota borbenog helikoptera britanske vojske, koji se nedavno vratio u Avganistan u svoju drugu vojnu misiju.

"Učinićemo sve što možemo kako bismo ubili princa Harija i ostale članove britanskih vojnih snaga čija je baza u Helmandu", južnoj avganistanskoj pokrajini, koja se smatra jednim od glavnih uporišta talibanske pobune, rekao je za AFP portparol pobunjenika Zabihulah Mudžahid.

"Ne želimo da ga otmemo, već da ga likvidiramo", rekao je on u telefonskom razgovoru, dodavši kako su talibani razradili "vrlo važan plan" o napadu na princa Harija.

Princ Hari, pilot borbenog helikoptera u britanskoj vojsci, ponovo je raspoređen na četvoromjesečnu misiju u Avganistan, četiri godine nakon prvog boravka u toj zemlji, objavilo je u petak britansko ministarstvo odbrane.

Bonus video: