Entoni Burden izvršio samoubistvo

Burden je bio velika zvijezda, prvo kuhinje, pa televizije. Budio je u ljudima želju da bolje upoznaju hranu, da putuju, ali i da bolje upoznaju sebe
276 pregleda 0 komentar(a)
Entoni Burden, Foto: Shutterstock.com
Entoni Burden, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 08.06.2018. 13:34h

Slavni američki kuvar i televizijski voditelj Entoni Burden izvršio je samoubistvo u Francuskoj gdje je snimao novu emisiju televizijskog serijala o hrani, javio je Si-En-EN (CNN)

Burden se ubio u Strazburu gdje je snimao epizodu emisije "Parts Unknown" za CNN.

Njega je u hotelskoj sobi jutros našao prijatelj kuvar Erik Riper.

CNN je potvrdio da je Burden mrtav i da je uzrok samoubistvo.

"Njegova ljubav za veliku avanturu, nove prijatelje, dobru hranu i piće i izvanredne priče iz svijeta učinile su ga jedinstvenim pripovjedačem. Njegovi talenti nikada nisu prestajali da nas zadivljuju i nedostajaće nam veoma mnogo", naveo je CNN.

Burden je 1999. napisao članak o časopisu Njujorker (New Yorker) o uslovima u kuhinjama "Don't Eat Before Reading This" što se 2000. izrodilo u knjigu "Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly" koja mu je donijela međunarodnu slavu.

Poslije toga je vodio emisiju "A Cook's Tour" i mnogo poznatiju "Anthony Bourdain: No Reservations" u kojima je govorio o hrani i restoranima iz čitavog svijeta, često stavljajući naglasak na brzu hranu. Od 2013. je radio za CNN serijal "Parts Unknown"

Ženio se dva puta, prvo s djevojkom iz škole Nensi Putkoski 1985, a potom s Otavijom Busio koja se bavila mješovitim borilačkim veštinama. S njom ima ćerku Arijanu koja je rođena 2007. Razveli su se 2016, zbog, kako je naveo, svojih stalnih putovanja za snimanja.

Posljednjih godinu dana je bio u vezi s glumicom Azijom Arđento.

Snažno je podržao pokret "MeToo" pošto je Arđento optužuila holivudskog producenta Harvija Vajnstina za silovanje.

Američki predsjednik Donald Tramp je prije polaska na samit G7 u Kanadi izrazio saučešće Burdenovoj porodici.

"Šokirao sam se kada sam se jutros probudio: Entoni Burden je mrtav! Uživao sam u njegovoj emisiji, baš je bio lik", naveo je Tramp.

Burden je u jednoj emisiji iz 2016. jeo s tadašnjim predsjednikom SAD Barakom Obamom u skromnom restoranu u Hanoju gdje su jeli štapićima i pili pivo iz flaše, za šest dolara.

Entoni Burden je otvoreno govorio o svojim problemima s drogom, kao i da je previše pušio i pio.

Burdenova smrt je privukla pažnju na samoubistva slavnih, naveo je Asošiejted pres. Prije tri dana modna dizajnerka Kejt Spejd je izvršila samoubistvo u svom stanu u Njujorku.

Američka vlada juče je objavila izvještaj prema kojem je stopa samoubistava od 1999. do 2016. povećana u svim saveznim državama. Više od polovine samoubistava izvršili su ljudi za koje se nije znalo da su imali psihičke probleme.

Bonus video: