POKUŠALI DA PREĐU MOST

Vojska Venecuele suzavcem rastjerala građane na granici s Kolumbijom

Nezadovoljni građani su uzvikivali da žele da idu na posao
1092 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz Urenje, Foto: Reuters
Detalj iz Urenje, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.02.2019. 09:53h

Vojska Venecuele danas je rastjerala suzavcem nekoliko desetina ljudi koji su pokušali da pređu most na granici s Kolumbijom u Urenji, na zapadu Venecuele, javila je agencija Frans pres.

Nezadovoljni građani su uzvikivali da žele da idu na posao.

Vlada Venecuele naložila je zatvaranje dijela granice s Kolumbijom kod Kukute, gde će lider opozicije Huan Gvaido s dobrovoljcima pokušati danas da omogući ulazak američke humanitarne pomoći u zemlju, čemu se protivi predsednik Nikolas Maduro.

"Zbog ozbiljnih pretnji kolumbijskih vlasti prema miru i suverenitetu Venecuele, Vlada je donela odluku o privremenom i potpunom zatvaranju svih mostova koji povezuju dve zemlje na području Tačire", izjavila je kasno sinoć potpredsednica Venecuele Delsi Rodriges.

Na granicu već danima pristiže američka humanitarna pomoć, kojoj se Maduro protivi tvrdeći da je to samo izgovor za vojnu intervenciju.

Vlada Venecuele naložila je zatvaranje dijela granice s Kolumbijom kod Kukute, gdje će lider opozicije Huan Gvaido s dobrovoljcima pokušati danas da omogući ulazak američke humanitarne pomoći u zemlju, čemu se protivi predsjednik Nikolas Maduro.

"Zbog ozbiljnih prijetnji kolumbijskih vlasti prema miru i suverenitetu Venecuele, Vlada je donijela odluku o privremenom i potpunom zatvaranju svih mostova koji povezuju dvije zemlje na području Tačire", izjavila je potpredsjednica Venecuele Delsi Rodriges.

Gvaido, koji se proglasio za privremenog predsjednika Venecuele i kojeg su prvo priznale SAD, obećao je da će pomoć danas ući u Venecuelu.

Na granicu već danima pristiže američka humanitarna pomoć, kojoj se Maduro protivi tvrdeći da je to samo izgovor za vojnu intervenciju.

Preporučujemo za Vas